Pető Lilla

Életpálya

2010-ben az ELTE-n szerzett politológus diplomát, majd a Moholy Nagy Művészeti Egyetem Kultúramenedzsment szakán tanult tovább, ahol 2016-ban diplomázott. 

2013 óta dolgozik közművelődési intézményekben, tapasztalatait projektmenedzsment, ifjúságsegítés, programstruktúrák kialakítása és fejlesztése területén szerezte.

2013-tól a XIII. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat felnőtt segítője volt, feladatai közé tartozott a gyermekek szakmai koordinálása, rendezvények szervezése, táborok koordinálása, az elmúlt évek alatt közel 400 kerületi gyermekkel foglalkozott munkája során.

2013-tól 2018-ig a Vakáció Akció tíz hetes nyári napközis tábor projektvezetője volt, ahol a munkatársakat és a hetek szakmai programjait, a regisztrációt koordinálta. Évente közel 150 gyermek fordul meg a táborban, mely a nagy sikernek köszönhetően az elmúlt 3 évben már két helyszínen is zajlik korosztályi sajátosságoknak megfelelve a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt.

2014-ben hozott létre az Újlipótvárosi Klub- Galériában a Kulturális Szalont, főként a kerület irodalmi és történeti hagyományaihoz kötődve, alakítva ki az éves programsorozatot.

2014-től -2018-ig szervezte a József Attila Művészeti Napokat és a Radnóti Napot, mely egy, egy hónapon át tartó összművészeti kulturális fesztivál a XIII. kerületben.

2016-ig a Vizimajális Szabadtéri nagyrendezvény projektvezetője volt, majd a rendezvény megújítása érdekében 2017-ben létrehozta az Európa Nap rendezvényt.

Emellett a XIII. kerületben több nagyrendezvényben működött közre (Angyalfolki utcabál, Kerület Születésnapja, Szent Mihály Búcsú),2015-ben a helytörténész kollégájával alakították ki a Radnóti Emlékszobát, közreműködve és egyeztetve a Petőfi Irodalmi Múzeummal.

2018 márciusától a Nemzeti Művelődési Intézetnél dolgozott először, mint módszertani referens végezte a munkáját a Pest Megyei Igazgatóságon, 2020 júniusától a megyei igazgatói pozíciót töltött be. Hozzá tartoztak a szakmai tanácsadás, információszolgáltatás; közreműködés a hagyományos közösségi kulturális értékek fejlesztésében, helyi, megyei, regionális szintű feltérképezésében, módszertani segítségnyújtás a települési értéktárak létrehozásában; területi közművelődési feladatellátás segítése, fejlesztése; amatőr művészeti csoportok fejlesztése, közművelődési statisztika, ifjúsági közösségépítési folyamatok, minőségfejlesztés. 2021. februárjában felkérést kapott, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet központjában Lakiteleken vezesse a Hálózati központot, melyben elsődleges feladata a 19 megyei igazgatóság módszertani segítése, országos szakmai mintaprogramok kidolgozása, mint a JógyakorlatOn köztük a Bűvös Bábos Szemle és a Pajtaszínházi program, melyet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve valósítottak meg.

Mindig is szívügyének tekintette a szakmai utánpótlás nevelését és az ifjúságsegítést, a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület  egyesület alakulása óta tagja a mentorálás munkacsoportnak, melyet vezet is. Céljuk egy olyan módszertan kidolgozása, amellyel elő tudják segíteni a pályakezdő szakemberek könnyebb elhelyezkedését.

Tevékenységek

2012-től D- Kultúra rendezvényszervező cég, projektvezetője

2013 szeptemberétől a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. SKult13 Divízió kulturális munkatársa és projektvezetőjeUtoljára módosítva: 2024-05-19 08:48