Gasztrobusz

A gasztronómia, a hagyományos ízvilág innovatív népszerűsítése, a lokális értékek és közösségek újszerű bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet 2020 tavaszán debütáló Gasztrobuszát. A települési eseményeken a tájegységi jellegzetes ételeket kínálja, minden esetben helyi alapanyagokat használva, így frissen készülhetnek el az ínyencségek. A finomságokat Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke helyi segítőkkel, a térségre jellemző receptek alapján készíti el. A nap eseményeit a Kossuth Rádió az Országjáró c. szombati magazinműsorában élőben közvetíti. A kulináris élmények mellett a programot általában a környező települések fellépőinek műsora is gazdagítja. A gyermekek és a lelkes felnőttek érdekes, kreatív Hungarikum-játékokon és kvízen keresztül ismerkedhetnek meg egy-egy megye sokszínű értékeivel.